تاریخ : چهارشنبه 15 مهر 1405
کد 78

تأکید فرماندار جلفا بر نقش پیشرو هواشناسی در مدیریت بحران‌های منطقه‌ای

فرماندار شهرستان جلفا روز سه شنبه 14 مهر با بازدید از اداره هواشناسی شهرستان، خواستار بهره‌گیری حداکثری از داده‌های علمی هواشناسی در مدیریت بحران‌های محلی شد.
به گزارش روابط عمومی هواشناسی استان آذربایجان شرقی، یحیی دشتی، فرماندار شهرستان جلفا، با حضور در اداره هواشناسی شهرستان، از روند فعالیت‌ها، نحوه پایش عناصر جوی و فرآیند تولید و ارسال گزارش‌های هواشناسی بازدید کرد.
در این بازدید، رضا قره‌خانی شجاعی، رئیس اداره هواشناسی شهرستان جلفا و کارشناسان این اداره، گزارشی از مأموریت‌ها و مسئولیت‌های مجموعه ارائه کردند و نحوه عملکرد ادوات و تجهیزات هواشناسی، چگونگی ثبت و کنترل داده‌ها و فرآیند ارسال گزارش‌های جوی به مراکز ذی‌ربط را تشریح کردند.
رئیس ادراه هواشناسی شهرستان جلفا، افزود: داده‌های مربوط به دما، رطوبت، فشار، سمت و سرعت باد، میزان بارش و سایر عناصر جوی پس از ثبت توسط سنسورها و سامانه‌های اندازه‌گیری، در فرآیند کنترل کیفیت مورد بررسی قرار گرفته و پس از تحلیل کارشناسی، در قالب گزارش‌های دیدبانی، پیش‌بینی، اطلاعیه و هشدارهای جوی در اختیار دستگاه‌های ذی‌ربط قرار می‌گیرد.
در ادامه یحیی دشتی فرماندار شهرستان جلفا، بر اهمیت نقش هواشناسی در پشتیبانی از مدیریت بحران، کشاورزی، حمل‌ونقل، منابع آب، فعالیت‌های عمرانی، گردشگری و سایر برنامه‌های اجرایی شهرستان تأکید کرد.
وی ادامه داد: دسترسی به اطلاعات دقیق و به‌موقع هواشناسی و استفاده از هشدارهای جوی می‌تواند در افزایش آمادگی دستگاه‌های اجرایی، اتخاذ تصمیم‌های مناسب و کاهش خسارات ناشی از مخاطرات جوی نقش مؤثری داشته باشد.
در بخش دیگری از این بازدید، چشم‌انداز وضعیت جوی ماه‌های آینده و مباحث مرتبط با پدیده ال‌نینو مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس گزارش‌های اقلیمی مطرح‌شده، احتمال تداوم و تقویت این پدیده در پاییز و زمستان ۲۰۲۶ مورد بحث قرار گرفت؛ با این حال، کارشناسان تأکید کردند که آثار و پیامدهای ال‌نینو در مناطق مختلف یکسان نبوده و بررسی شرایط منطقه‌ای برای ارزیابی دقیق‌تر ضروری است.
در پایان این بازدید، بر تداوم همکاری و تعامل اداره هواشناسی با فرمانداری و دستگاه‌های عضو ستاد مدیریت بحران شهرستان، تقویت سازوکار اطلاع‌رسانی هشدارهای جوی و بهره‌گیری بیشتر از داده‌ها و پیش‌بینی‌های هواشناسی در فرآیند برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری‌های شهرستان تأکید شد.




 
  • نوشته شده
  • در چهارشنبه 15 مهر 1405
  • ساعت 09
  • توسط افشین ابراهیمی
  • ویرایش شده
  • در ***
  • ساعت --
  • توسط
نظرات شما
captcha refresh