شخصی سازی
فارسی انتخاب زبان US
  • تلفن 134 به صورت شبانه روزي آماده ارائه خدمات به عموم مردم عزيز مي باشد   ***
  • نام گذاری سال 1403: «جهش تولید با مشارکت مردم»   ***
  • شعار سال 2024سازمان جهانی هواشناسی: «خط مقدم اقدام اقلیمی»
1401/04/08

اولین جلسه کارگروه بلایای جوی و طوفان استان آذربایجان شرقی

اولین جلسه کارگروه بلایای جوی و طوفان استان آذربایجان شرقی  با محوریت گرد و غبار، روز چهارشنبه 8 تیر ماه سال 1401 در اداره کل هواشناسی استان با حضور مدیر کل هواشناسی برگزار شد.
 به گزارش روابط عمومی هواشناسی استان آذربایجان شرقی، در ابتدای جلسه حبیب عبدلی سرپرست اداره کل هواشناسی استان با بیان وضعیت جوی و شرایط اقلیمی استان، اهداف تشکیل جلسه را تشریح نموده و خواستار مشارکت و ارائه نظرات اعضا در هرچه بهتر اجرایی شدن اهداف شدند.
در ادامه محمدی کارشناس مسئول اداره کل هواشناسی استان مطالبی در مورد وضعیت گرد و غبار در منطقه و استان، وضعیت دریاچه اورمیه و نقش کشورهای همسایه و زمین های اطراف دریاچه در تولید و انتقال ریزگرد ها به استان ارائه نمودند.
در این جلسه حبیب عبدلی سرپرست اداره کل هواشناسی استان گفت: در تحلیل خشکسالی از منظر هواشناسی پارامترهای مختلفی نقش دارند و بر خلاف گذشته که تنها بارندگی ملاک این تحلیل بود، اکنون مواردی چون دما و رطوبت خاک نیز به عنوان مولفه‌های ارزیابی شاخص کلی خشکسالی مورد استفاده قرار می‌گیرند.
 سرپرست هواشناسی آذربایجان شرقی افزود: با کاهش بارندگی‌ها و تداوم خشکسالی و افزایش مداوم دما نسبت به سال‌های گذشته شاهد تغییر اقلیم و افزایش بروز پدیده گرد و غبار در استان هستیم و با توجه به ایجاد چشمه‌ها و مراکز گرد و خاک در سوریه و عراق و ایجاد سلول‌های بادی در منطقه، فراوانی نفوذ گرد و خاک به استان افزایش یافته است.
حبیب عبدلی  با اشاره به اینکه  بیشترین میزان بارندگی در استان از شهرستان بستان آباد و کمترین میزان از آذرشهر ثبت شده، افزود: آذربایجان شرقی با وجود کاهش بارندگی بلند مدت، با ۴۱ درصد اختلاف بارندگی نسبت به میانگین کشوری وضعیت بهتری داشته و رتبه هفتم را از این نظر دارد.
عبدلی در مورد شرایط دریاچه ارومیه نیز اظهار داشت: آمار و داده های هواشناسی کاهش ۴۳ میلیمتری بارندگی ها را در حوزه این دریاچه نشان می دهد و در نتیجه بر اساس شاخص ارزیابی spei، غرب آذربایجان شرقی از خشکسالی خفیف به سمت خشکسالی شدید حرکت کرده و علاوه بر این از سال ۷۵ شاهد شروع و تداوم خشکسالی در استان هستیم و این تداوم و انباشت خشکسالی موجب کاهش منابع آبی و افزایش مصرف آب نیز شده است.
سرپرست اداره کل هواشناسی آذربایجان شرقی در خصوص پیش بینی بارش‌ها برای کوتاه، میان و بلند مدت گفت: بررسی داده‌های هواشناسی نشان می‌دهد که در یک تا دو ماه آینده نسبت به میانگین بلند مدت شاهدکاهش بارندگی خواهیم بود و هر چند در نیمه دوم مرداد بارندگی نرمال خواهیم داشت، به دلیل اینکه در کل بارندگی‌های مرداد در دوره‌های مختلف چندان قابل توجه و اعتنا نیست، باید بگوییم که میزان بارش سال زراعی امسال نسبت به بلند مدت کاهشی خواهد بود.


 

خبر از نگاه تصویر


اولین جلسه کارگروه بلایای جوی و طوفان استان آذربایجان شرقی